Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av Emil Tidlund

Skrivet av:

Emil Tidlund

Är en fotbollsnörd ut i fingerspetsarna och har en dröm om att en dag bli en duglig sportjournalist. Bevakar Jönköpingsfotbollen och främst Jönköpings Södra, laget i mitt hjärta.

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

”I came like a king and I leave like a legend” - but how will you return?

Sveriges stora hopp, Zlatan Ibrahimovic dundrade in 38 mål i Ligue 1.
 
Känner ni vibbarna? Det ligger något i luften nu vänder ju vindarna. Dani M:s låt om U21 EM blev snabbt en succé. Inte bara för att själva låten är underbar, utan det var U21-landslaget som gav oss något att relatera till när vi lyssnar på låten. Blir det samma rysningar under EM 2016 i Frankrike?

Jag ska inleda den här texten med att skriva att jag själv inte har särskilt stora förhoppningar på Sverige i EM. Erik Hamrén är inte direkt Sveriges gunstling och resultaten har definitivt inte imponerat. Sverige spelade enbart in två poäng av sex möjliga i de tuffa kvalmatcherna mot Österrike (etta i gruppen) och Ryssland (tvåa i gruppen). Jag har även svårt att se några strukturer och ett eget tänk i Sveriges spel. Vi har en backlinje som byts ut lika ofta som man hör en hockeytränare svära i NHL. En av våra viktigaste mittfältare, Albin Ekdahl skar sig på ett glasbord under en utekväll i Tyskland och hans form är osäker.

Finns det ens något positivt tänker ni då? Klart det gör. Vi har en fantastisk mästerskapspublik som sjunger nationalsången så det dånar ut i TV-rutan och ger gåshud till miljoner svenskar. Victor Nilsson-Lindelöf verkar stå inför sitt stora internationella genombrott och har levererat bra prestationer i Champions League. Det rytas om att flera av Europas jättar jobbar hårt för att få svenskens signatur. Men framför allt har vi något som många andra nationer inte har. En forward som har dundrat in 38 mål i ligan. Vi har Ibracadabra. Zlatan Ibrahimovic borde vara och kommer vara fruktansvärt sugen på att spela sitt sista EM. Ibrahimovic kommer tillbaka till Frankrike som varit hans hem de senaste fyra åren. I Frankrike är han ett älskat monster och han kommer vilja bjuda på en sista storslagen show, och det måste han om Sverige ska ha någon chans.

Ingen trodde på Sverige i U21 EM 2015 i Tjeckien. Alla vet hur det gick. Ingen tror på Sverige i EM 2016 i Frankrike. Ingen vet hur det kommer gå. Det vi dock vet är att logiskt sett så vinner inte Sverige men fotbollen är sällan logisk.

Skrivet av:

Emil Tidlund

Dela på sociala medier

Fler inlägg av jönköpingsfotbollen

Kommentera