Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av Emil Tidlund

Skrivet av:

Emil Tidlund

Är en fotbollsnörd ut i fingerspetsarna och har en dröm om att en dag bli en duglig sportjournalist. Bevakar Jönköpingsfotbollen och främst Jönköpings Södra, laget i mitt hjärta.

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Jimmy Thelin - mannen som lyfte en hel förening

 
Det var en brokig inledning på säsongen 2014. Segrarna uteblev och IFK Göteborg ville lägga de berömda vantarna på Mats Gren. Efter en tids turbulens försvann Gren och in kom ”nödlösningen” som blev lyftet för en hel förening.
När jag igår (läs lördag) bänkade mig inför tävlingspremiären på hemmaplan hade jag inga större förväntningar på ”De gröne”. Oftast brukar resultaten ändå inte spela någon roll så tidigt på säsongen. Därför är det extra kul att man lagt Svenska Cupen i februari/mars så att man får in tävlingsmomentet tidigt. 
 
J-Södra spelade en fin fotboll som vanligt med bollen inom laget men en aning avvaktande mot ett Assyriska som nästan spelade med halva laget i eget straffområde. När väl Assyriska fick chansen med bollen stod J-Södra rätt och var kompakta. Ett stabilt spel bakifrån helt enkelt från Mehic till Söderström. 
Jag försökte leta efter vissa förändringar men laget spelade exakt så fint och finurligt som föregående säsong under Jimmy. Jag hittade dock en viss spelsekvens som imponerade mycket på mig. Vid ett tillfälle stod J-Södra med endast en man på egen planhalva och det var centralmittfältaren Robert Gojani. Samtliga fyra backar låg framför Gojani och Jocke låg till och med längst fram, spännande och revolutionerande.
Under Jimmys vingar är det många spelare som har lyft sig markant. Jimmy bytte plats på Gojani och Smylie vilket resulterade i 13 baljor från Smylie och Gojani vann assistligan på elva målgivande passningar. Vi ska inte heller glömma hans brorsa, Tommy som också dundrade in 13 mål.
Efter matchen mot Assyriska körde jag hemåt och tänkte på vem mer som kan lyfta sig ytterligare till nästa säsong och givetvis tänkte jag på Tom Siwe. Just Siwe for som en furie fram och tillbaka längs med högerkanten. Klockrent i defensiven och produktiv i offensiven med två målgivande passningar, vackra var de.
Jimmy pratar mycket om att rätt individer ska finnas i truppen och av det man fick se av nyförvärven så verkar det vara bra karaktärer. Alla jobbade hårt och verkar kunna leverera, vilket är mycket viktigt. Jimmy pratar även om äran att spela för J-Södra och för fansen. Jag tycker det är kul att man väljer att uppmärksamma något sådant. Detstödet J-Södra fick i slutet på förra säsongen, med ett sådant kanonstöd genom hela säsongen kan J-Södra växa ytterligare några dimensioner. 
Vi går mot ytterligare en säsong i Superettan, den tionde raka närmare bestämt. Varför inte fira ett tioårsjubileum med den bästa säsongen i Superettan någonsin. Chansen finns – tacka Jimmy för det.

Skrivet av:

Emil Tidlund

Dela på sociala medier

Fler inlägg av jönköpingsfotbollen

Kommentera